חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

גזר דין בתיק תת"ע 5866-12-11

: | גרסת הדפסה
תת"ע
בית המשפט לתעבורה ירושלים
5866-12-11
7.2.2013
בפני :
נאיל מהנא

- נגד -
:
מדינת ישראל
עו"ד באמצעות לשכת תביעות תעבורה ירושלים
:
עמירה אחמד
גזר דין

1.                  הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירה של נהיגה ללא רישיון נהיגה, בניגוד לסעיף 10(א) לפקודת התעבורה, התשכ"א- 1961. במועד העבירה הנאשם לא היה מורשה לנהוג ומעולם לא קיבל רישיון נהיגה.

2.                  על פי הנטען בכתב האישום ביום 30/11/11 נהג הנאשם ברכב פרטי ברחוב ברזני בירושלים, זאת על אף שאין לו רישיון נהיגה בתוקף.

3.                  הנאשם הודה בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום ומפאת גילו, אשר במועד ביצוע העבירה היה פחות מגיל 21, הוזמן בעניינו תסקיר של שירות המבחן.

4.                  המאשימה ביקשה להטיל על הנאשם מאסר בפועל ולא לקבל המלצת שירות המבחן להטיל עליו עונש של"צ.

5.                  ב"כ הנאשם הפנה לאמור בתסקיר שירות המבחן וביקש לאמץ מסקנת שירות המבחן לעניין העונש הראוי במקרה זה בדמות שירות לתועלת הציבור.

דיון

6.                  עבירות של נהיגה ללא רישיון נהיגה או בזמן פסילה הינן עבירות חמורות, הטומנות בחובן סיכונים רבים לבטחונם של נוסעים ברכב והולכי רגל (רע"פ 3878/05 בנגוזי נ' מדינת ישראל), והמצדיקות הטלת עונש מאסר בפועל גם כאשר מדובר בעבירה ראשונה (ע"פ (י-ם) 8392/04 עליאן נ' מדינת ישראל, ע"פ (י-ם) 2748/08 שוויקי נ' מדינת ישראל). עבירות אלו מצביעות על זלזול עמוק בחוק ובחובה הבסיסית המוטלת על הפרט לקיים את הכללים שהחברה קבעה להבטחת חייהם ושלומם של בני הציבור (ע"פ (ירושלים) 4218/09 מדינת ישראל נ' בן דוד). אדם הנוהג מבלי שיש בידיו רישיון נהיגה, לעיתים רבות אינו בקיא בחוקי התנועה ובאופן הפעלת הרכב, בכך יש כדי להוות סיכון ממשי ומיידי לכלל הציבור בכביש (עפ"ת (י-ם) 37090-05-10 עודה נ' מדינת ישראל ). יש בעבירות אלו לא רק דופי פלילי, אלא אף דופי מוסרי כפול: הסיכון לנהג עצמו ולעוברי הדרך, וכן קשיים במימוש פיצויים בעקבות תאונות הדרכים אם יתרחשו בעת הנהיגה (רע"פ 665/11 אבו עמאר נ' מדינת ישראל).

7.                  עם זאת, יש לתת משקל לכך שהנאשם הוא אדם צעיר נורמטיבי ללא כל הרשעות קודמות (ע"פ (ירושלים) 4508/09 גזאווי נ' מדינת ישראל), ולנסיבותיו האישיות המיוחדות, כפי שפורטו בתסקיר, להודאה והחרטה שהביעה בפניי, ולכן ניתן לסטות ממדיניות הענישה במקרים דומים ולא להטיל על הנאשם מאסר בפועל. לאור החרטה שהביעה הנאשם בפניי, העובדה שכיום הוא מחזיק ברישיון נהיגה אני מקבל עמדת שירות המבחן שבא בהמלצה במקרה זה להטיל צו שירות לתועלת הציבור כעונש מוחשי.

אני דן איפוא את הנאשם לעונשים הבאים:

                            א.               לתשלום קנס בסך 1,000 ש"ח אשר ישולם ב-4 תשלומים חודשיים החל מיום 21/03/2013.

                             ב.               לפסילה מלקבל רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים. הנאשם יפקיד רישיון במזכירות בית המשפט עד ליום 21/03/2013.

                             ג.                לפסילה מלקבל או מהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים.

                             ד.               הנאשם יבצע צו שירות לתועלת הציבור בהיקף של 120 שעות בהתאם לתוכנית שתגובש עם שירות המבחן.

                            ה.               אני מצווה על מאסרו של הנאשם למשך 3 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים, אם יעבור על הוראות סעיף 10 א' ו/או 67 ל פקודת התעבורה תשכ"א-1961, שעניינם  נהיגה בפסילת רישיון או נהיגה ללא רישיון נהיגה בתוקף.

המזכירות תשלח העתק גזר הדין לשירות המבחן.

ניתן היום,  כ"ז שבט תשע"ג, 07 פברואר 2013, במעמד הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>